Budućnost preko Mornara sigurno do finala

autor: J. KOCEV

 

Košarkaši Budućnosti plasirali su se u novo finale IDEA JSL CG. Obradovićevi izabranici odigrali su dobru utakmicu, imavši pritom neugodnog rivala, koji je u više navrata znao parirati njegovom timu.

 

Ravnopravna borba vodila se tokom prvih deset minuta, gdje je tokom većeg dijela Budućnost imala prednost na svojoj strani. Nakon uvodnog dijela igre rezultat je bio 19:19. Mornar je uspio da u nekoliko navrata preokrene i stekne +1, ali su Čarapićevi momci pali u izntezitetu pri samom kraju prvog poluvremena.

 

 

Odličan je u ekipi Budućnosti bio Nikola Vujović, koji je predvodio momke u bijelom dresovima do nove pobjede, najznačajnije u sezoni. Podgoričani su u trećem periodu povećavali razliku, a Mornar se nije predavao pa je od -17 pred završnicu treće četvrtine prilazio na -6.

 

Ipak Pešić i saigrači nisu imali snage da do kraja pariraju boljem rivalu, pa Budućnost zasluženo odlazi u novo finale. Najefikasniji igrač susreta bio je bek Budućnosti Nikola Vujović sa 25 poena, pratio ga je Bektešević sa 16 poena.

 

 

U ekipi Mornara Rajović i Kostić istakli su se sa 18, odnosno 25 poena. Budućnost će se u finalu sastati sa Sutjeskom od 17 sati i 30 minuta, dok će derbi južne regije ponovo igrati Mornar i Primorje u susretu za bronzu. Meč za 3. mjesto počinje u 15 sati i 30 minuta.

 

BUDUĆNOST – MORNAR 81:66 (19:19, 18:12, 24:24, 20:11)

 

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.