Lebron – Demonstracija sile

autor: VLADIMIR STOJANOVIĆ/SPORTSKE.NET

 

Kako li izgleda kad Klivlend igra dobro? Lebron je impresionirao druge, ne i sebe, neizvesnost izostala, Kavsi otvorili seriju lakim trijumfom…

Lebron - Demonstracija sile!

Foto: EPA/CJ GUNTHER
Ništa od iznenađenja u prvom meču istočnog finala. Iako su poslednji meč odigrali pre devet dana, Lebron i Kavsi nisu delovali zarđalo, naprotiv, videlo se da su željni igre, kontrolisali su meč i lako dobili Seltikse.

Lebron sjajan, 38 poena, 9 skokova, 7 asistencija, kada pored sebe ima ovakvog Lova 32 poena, 12 skokova, jasno rival nema šta da traži. Inače, Lebron je posle meča rekao da ne misli da je tim igrao posebno dobro, možda je to poruka za Boston koliko rezervi imaju, nakon dve “metle” u prve dve runde.

Kada vidite -13, to i nije težak poraz za Boston, ali oni nijednog trenutka nisu bili ni blizu. Tristan Tompson je uradio ono što se očekuje pod koševima, 20 poena, 9 skokova, od toga 6 u napadu, pa ni Kajri, ni klupa nisu bili potrebni.

Najstrašnije od svega je što se činilo da Klivlend igra sa pola snage, da imaju mnogo rezervi. Ok, možda je Boston iscrpljen od sedam mečeva sa Vizardsima, ali razlika u klasi je delovala na momente zastrašujuće.

Ajseja Tomas je imao kao i obično problem sa odbranom Kavsa, pogodio je 2 od 10 prvi šuteva, ubacio prvu trojku sa sirenom na kraju prvog dela. Do tada njegov tim je bio na -22 i bez šanse da se vrati.

Seltiksi su napravili jednu seriju u drugom poluvremenu, od 15:4 i spustili malo razliku ali je to bilo sve.

Na kraju 117:104, lagana pobeda za vođstvo na startu serije, videćemo može li Boston da pruži žešći otpor za par dana u Ohaju.

Posted in NBA

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.