Radonjić: Trofej, Evroliga… To je to

autor: BRANIMIR SMILIĆ/SPORT KLUB

 

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić bio je ponosan na svoju ekipu koja je u tre utakmice sa Cedevitom odbranila titulu u ABA ligi.

Crvena zvezda

Izvor: ABA league, Cedevita, Marin Sušić

Crveno-beli su, baš kao i pre dve godine, finalnu seriju završili u Zagrebu.

Radonjić je naglasio da je ostvaren glavni cilj i osvojen najbitniji trofej koji Zvezdi i sledeće sezone donosi mesto u Evroligi.

“Na početku sezone smo rekli da postoje prioriteti i želje. Svima je jasno rečeno da je ABA liga takmičenje u kojem želimo ne samo da obranimo titulu nego želimo i da dođemo do kontinuiteta u Evroligi. Odigrali smo odlično tokom sezone, usprkos velikim naporima u Evroligi. Uspeli smo da dođemo do prve pozicije i prednosti domaćeg terena u doigravanju ABA lige, što nam je bilo bitno, smatrajući da eventualno može doći do trenutaka koji mogu dovesti do nepredviđenih situacija“, objasnio je Radonjić i dodao:.

U finalu smo u obe utakmice u Beogradu bili dobri i tako smo obranili domaći teren. U Zagreb smo došli sa željom da pokažemo dovoljan kontinuitet. Cedevita je u prvom delu meča bila u dobrom statusu. Pogađali su, a mi smo igrali periodično. Ipak, uspeli smo da dođemo do osetne prednosti, u nastavku utakmice pojačali smo odbranu i lakim poenima kontrolisali utakmicu do kraja. Zadovoljan sam kako smo odigrali. Bio je ovo pravi takmičarski meč“.

Za najkorisnijeg igrača finalne serije proglašen je bek Crvene zvezde Čarls Dženkins.

 

Posted in ABA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *