Radonjić zadovoljan, trenera Cedevite muče nove povrede

autor: D. MISITA

 

Cedevita u drugom dueli nije uspjela da ozbiljnije zaprijeti Crvenoj zvezdi u drugom finalnom duelu. Sada treba da se desi čudi pa da okrenu seriju u svoju korist.

 

“Zvezda je odigrala sjajno, kao juče u većem dijelu. Volio bih da smo čitav meč odigrali kao drugo poluvreme. Moji igrači nisu odustajali i hvala im na tome, igrali su do kraja utakmice iako imamo važnu utakmicu.

Nisu htjeli da budu posramljeni i to je za mene dovoljno”, rekao je nakon utakmice Đanmarko Poceko. Dodatni problem za hrvatskom prvaka su povrede plejmejkera Rajan Boutrajta i Tonija Katić, koji vjerovatno neć biti spremni za treći susret.

“Izgubili smo dva plejmejkera i neće biti lako za nas u trećoj utakmici. Igrali smo drugi deo meča bez organizatora igre i u ozbiljnim smo problemima”, objasnio je Italijan.

 

foto: CRVENA ZVEZDA MTS

 

Dejan Radonjić je bio zadovoljan nakon novog trijumfa njegovih izabranika.

 

“Ono što smo imali kao želju jeste da pobijedimo oba ova meča protiv Cedevite i to smo uradili. Bolje smo počeli danas nego juče, bolje otvorili meč, stvorili značajnu prednost koju smo sačuvali do kraja.

U drugom dijelu utakmice, poslije naše serije, bilo je interesantno kako će da se razvija situacija. Cedevita je pokazala karakter i motivaciju da se bori i uz kvalitet i žilavost koju imaju, uspeli su da nas remete.

 

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA MTS

 

Uspjeli smo da izdržimo sve što su imali kao ideju. Nismo dozvolili da nas ozbiljnije ugroze. Vjerujem da će Cedevita i na svom terenu pokazati koliko je ozbiljan tim, da želi da se vrati u Evroligu.

Zato treba da pokažemo karakter i borimo se”, rekao je Radonjić.

Posted in ABA

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.