Radonjić zadovoljan, trenera Cedevite muče nove povrede

autor: D. MISITA

 

Cedevita u drugom dueli nije uspjela da ozbiljnije zaprijeti Crvenoj zvezdi u drugom finalnom duelu. Sada treba da se desi čudi pa da okrenu seriju u svoju korist.

 

“Zvezda je odigrala sjajno, kao juče u većem dijelu. Volio bih da smo čitav meč odigrali kao drugo poluvreme. Moji igrači nisu odustajali i hvala im na tome, igrali su do kraja utakmice iako imamo važnu utakmicu.

Nisu htjeli da budu posramljeni i to je za mene dovoljno”, rekao je nakon utakmice Đanmarko Poceko. Dodatni problem za hrvatskom prvaka su povrede plejmejkera Rajan Boutrajta i Tonija Katić, koji vjerovatno neć biti spremni za treći susret.

“Izgubili smo dva plejmejkera i neće biti lako za nas u trećoj utakmici. Igrali smo drugi deo meča bez organizatora igre i u ozbiljnim smo problemima”, objasnio je Italijan.

 

foto: CRVENA ZVEZDA MTS

 

Dejan Radonjić je bio zadovoljan nakon novog trijumfa njegovih izabranika.

 

“Ono što smo imali kao želju jeste da pobijedimo oba ova meča protiv Cedevite i to smo uradili. Bolje smo počeli danas nego juče, bolje otvorili meč, stvorili značajnu prednost koju smo sačuvali do kraja.

U drugom dijelu utakmice, poslije naše serije, bilo je interesantno kako će da se razvija situacija. Cedevita je pokazala karakter i motivaciju da se bori i uz kvalitet i žilavost koju imaju, uspeli su da nas remete.

 

FOTO: KK CRVENA ZVEZDA MTS

 

Uspjeli smo da izdržimo sve što su imali kao ideju. Nismo dozvolili da nas ozbiljnije ugroze. Vjerujem da će Cedevita i na svom terenu pokazati koliko je ozbiljan tim, da želi da se vrati u Evroligu.

Zato treba da pokažemo karakter i borimo se”, rekao je Radonjić.

Posted in ABA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *