Zuros: Moraćemo igrati dobru odbranu

AUTOR: DANKO MISITA

 

Grk Ilijas Zuros je i zvanično novi trener Budućnost Volija. Pedesetogodišnji trener je danas doputovao u glavni grad Crne Gore, a u srijedu će gledati svoj novi klub protiv Mursije.

Debitovaće za vikend protiv Olimpije u okviru ABA lige.

 

zuros-novi-tr-buduc

 

“Sve se brzo izdešavalo. Počeli smo sa pregovorima u nedjelju popodne i sinoć je postignut dogovor. Srećan sam što sam ovdje, što sam dio tima koji ima veliki potencijal, sa dobrim igračima. Uvjeren sam da je prethodni trener odradio dobar posao i da ćemo nastaviti tim putem do kraja sezone.

Ono što uvijek prvo kažem na predstavljanju javnosti jeste da moja filozofija igre podrazumijeva dobru odbranu, i tako ćemo se i ponašati. Ukoliko ofanzivno ne budemo na visokom nivou, uvijek to možemo nadomjestiti dobrom odbranom. I ako želimo da do kraja sezone ostanemo u borbi za vrh ABA lige moraćemo da odigramo dobru odbranu.

U Eurokupu će, naravno, biti mnogo teže. Moramo svi, zajedničkim snagama, ekipa, uprava, novinari, navijači biti ujedinjeni do kraja u toj borbi”, istakao je Zuros na predstavljanju.

 

zuros-buducnost-voli

 

Svaki trener ima svoju filozofiju igre, pa tako i Zuros. “Teško je doći usred sezone i promijeniti filozofiju ekipe.

Međutim, imamo igrače koji su košarkaški veoma inteligentni i vjerujem da neće biti problema. Sve pohvale dosadašnjem radu stručnog štaba, koji će biti pojačan sa jednim asistentom”, zaključio je grčki stručnjak.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.