Dubljević: Vjerujem u veliki rezultat na Eurobasketu

autor: CDM

 

Jedan od najboljih crnogorskih košarkaša Bojan Dubljević govorio je o ambicijama Valensije ove sezone, reprezentaciji, kao i stvarima van parketa…

Uz Nikolu Vučevića, Bojan Dubljević je po mnogim ocjenama najbolji košarkaš kojeg Crna Gora ima. Započeo je petu sezonu u dresu Valensije, koja prema njegovim riječima ove sezone ima velike ambicije.

“U ACB ligi cilj nam je da se domognemo finala plej-ofa. Znam da će to biti mnogo teško s obzirom na izuzetno jaku konkurenciju, ali probaćemo… Što se tiče Evrokupa, tu smo u uskom krugu favorita i smatram da možemo osvojiti trofej”, rekao je Dubljević u razgovoru za CdM.

Rođeni Nikšićanin godinama unazad ima zapaženu ulogu, ne samo u španskoj, već i u evropskoj košarci. Sa Valensijom je osvojio Evrokup 2013. godine, a kao pojedinac je u tom takmičenju dva puta zaredom dobijao nagradu “Zvijezda u usponu”. Uprkos brojnim ponudama, odlučio je da nastavi svoj košarkaški put sa sadašnjim klubom.

“Naravno da sam imao još ponuda, ali smatram da i dalje mogu da napredujem u Valensiji. Osjećam se dobro u ovoj sredini. Šta budućnost donosi to niko ne zna, ali Valensija će uvijek biti moja druga kuća”, jasan je naš košarkaš.

Dubljević sa Valensijom ima ugovor do juna 2018. godine, pred njim su najbolji igrački dani, pa nas je interesovalo da li ima u planu da se oproba u NBA ligi!?

“San svakog košarkaša je da se zaigra u NBA ligi, samim tim i moj. Možda me jednog dana put odvede tamo, ali trenutno ne razmišljam o tome. Isključivo sam fokusiran na ostvarivanje što boljih rezultata sa Valensijom”, ističe Dubljević, koji je 2013. godine bio 59. pik Minesote na NBA draftu.

Pod vođstvom selektora Boše Tanjevića, Crna Gora je, sa Dubljevićem u timu, glatko izborila plasman na EURO 2017. Utisci su davno sumirani, ali ne krije da se raduje novoj reprezentativnoj akciji.

“Atmosfera među igračima je sjajna. Bogdan Tanjevic je vrhunski trener koji zna da vodi ekipu na pravi način. Svi se nadamo da možemo napraviti nešto više na Evropskom prvenstvu i siguran sam da svi jedva čekaju ljeto, kada ćemo ponovo biti zajedno.”

Intervju smo nastavili u drugom pravcu. Pitali smo Dubljevića kako “ubija vrijeme” tokom putovanja kojih ima na pretek?!

“To su pretežno serije, filmovi i naravno igrice.”

Instagram, twitter, fejsbuk su postali svakodnevnica. Koliko vremena posvećuješ društvenim mrezama?

“Nisam previše aktivan na društvenim mrezama, radije vrijeme provodim igrajuci plejstejšn.”

S obzirom da se u Valensiji pomno prati i fudbalski klub, da li stižeš da na Mestalji pružiš podršku kolegama iz te sekcije?

“Nemam previše slobodnog vremena, jer često putujemo ili nam se jednostavno utakmice poklope. Ali dešavalo se da prisustvujem i fudbalskim utakmicama.”

Dosta košarkaša iz Crne Gore je u Španiji, s kim se najviše družiš?

“Čujem se sa svima. Tu su Danilo Nikolić, Nemanja Radović, Blagota Sekulić, Dino Radončić… Najčešće se viđam sa Nemanjom, jer je Mursija blizu Valensije.”

Postoje li momenti kada te uhvati nostalgija? Za domovinom, društvom, omiljenim mjestima za izlazak?

“Prve godine se to dešavalo, međutim vremenom sam se navikao na Valensiju i više toga nema. Prijatelji me često posjećuju, a ljeti vrijeme provodim kod kuće”, rekao je Dubljević na kraju razgovora.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.