Budućnost dobila novog trenera

autor: D.M.

 

Poslije ostavke Vlada Šćepanovića, uprava Budućnost Volija je ekspresno reagovala. Nasljednik legendarnog košarkava biće Grk Ilijas Zuros (50). Iskusni stručnjak iza sebe ima zavidnu karijeru.

Vodio je Olimpijakos, Peristeri, Aris, Pariz, Panelinios, Žalgiris, Efes, Tofaš, a bio je na klupi Grčke. Trenutno je selektor Gruzije, sa kojom je Crna Gora bila u kvalifikacionoj grupi za odlazak na EP 2017. godine.

 

zuros-novi-tr-buduc

 

“Jedino kvalitetno rješenje za Budućnost u ovom trenutku je angažovanje iskusnog trenera. Zuros će pokušati da spasi sezonu u Eurokupu i da nastavi sa dobrim partijama u ABA ligi. Vladova ostavka me je iznenadila i žao mi je što je otišao. Bio sam ubijeđen da smo njegovim dolaskom riješili pitanje trenera na duže staze i da bismo u narednom periodu igrali finale i borili se za najviši plasman u ABA ligi.

Vlado je zaslužio našu podršku. Nije mi palo na pamet da nakon jednog poraza u ABA ligi mijenjam trenera”, rekao je Dragan Bokan, predsjendik kluba. On je na konferenciji za štampu saopštio i da su igrači kažnjeni za igru koju su prikazali u Skoplju, a prije toga i protiv Bajerna.

“Igrači su podbacili. To sam im rekao juče i izrekao im sankcije. Kome ne odgovara Budućnost, neka ide, ali se niko nije javio za to”, jasan je Bokan.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.