Mornar u nedelju dočekuje Zadar, sa Pantićem raskinuta saradnja

autor: D.M.

 

Poslije dva vezana poraza u Zagrebu, od Cedevite u ABA ligi i Cibone u Ligi šampiona, pred košarkašima Mornara je utakmica koju moraju i mogu da dobiju. U “Toplicu” dolazi sastav Zadra, koji je po kvalitetu u rangu Barana i za očekivati je da ostvare pobjedu.

Kol Dikerson je odradio posljednji trening i biće u sastavu, dok Balša Radunović ima temperaturu i neizvjesno je njegovo učešće.

 

mornarp

 

 

“Poštujemo Zadar, ali mi smo u duelima sa ekipama našeg ranga favoriti na svom terenu. Igraćemo kao i uvijek u “Topolici”, u brzom ritmu i jako u odbrani. Ulazimo u seriju utakmica sa rivalima našeg kvaliteta i moramo da pobjeđujemo kako bismo obezbijedili bodovnu zalihu za miran nastavak takmičenja”, objasnio je trener Barana Đorđije Pavićević.

 

mijovic-olimp-vs-mornar

 

Kapiten Marko Mijović vjeruje u osvajanje dva boda.

“Zadrani su nam protivnik po mjeri, a u našoj “Topolici” takve rivale moramo da dobijamo. Na obje utakmice u Zagrebu bilo je dovoljno da samo malo padnemo u igri, pa da domaće ekipe naprave razliku. Protiv Zadra ne smije biti opuštanja ni u jednoj četvrtini. Želimo pobjedu i mislim da ćemo je ostvariti”, optimista je iskusni plej.

Zadrani i Barani su, inače, komšije na tabeli.

Dalmatinci su deseti sa tri pobjede i pet poraza, a Mornar je na jedanaestoj poziciji sa dvije pobjede i šest poraza.

Utakmica se igra u nedelju od 21 sat, a sudije za ovaj duel su Milivoje Jovčić (Srbija), Dragan Kralj (BiH), Radoš Arsenijević (Srbija).

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.