Čekamo te na starom mjestu

AUTOR: J. KOCEV

 

Još uvijek smo svi u šoku i nevjerici!

Naime, 7.11.2016. godine umalo je smrtno stradao naš Antonije Bošković, veliki prijatelj i ljubitelj košarke, što u ovom slučaju krajnje nije bitno.

 

Njega je, podsjetimo tog kobnog dana upucao i umalo usmrtio 70-godišnji Dragoljub Delić, koji je sumnjao da je Antonije bio taj koji ga je fizički napao prije tri godine u blizini zgrade u kojoj živi.

 

anto-boskovic

 

Jedno je sigurno, i to svi koji poznajemo Tebe, znamo, da nikada nikoga, ni u šali nijesi bio sposoban da uvrijediš, a kamoli napadneš na brutalan način, pogotovo što se radi o starom čovjeku, koji je kukavički prekjuče oko 14 sati nasrnuo na Tebe i umalo ti oduzeo život.

 

Dugo sam razmišljao da li uopšte da pišem išta o ovom slučaju, a nažalost nisam u mogućnosti da ti na bilo koji način pomognem.

 

Siguran sam da ćemo se kod tog istog solitera, pored kojeg si branio košarkaški teren, gdje ti nije bilo teško da ga sa svojim drugovima i braćom renoviraš i održavaš, pa i na kraju da svi zajedno organizujete turnir, okupljati sa samo lijepom pričom i takvim uspomenama, a da će sve što je ružno, i što se desilo 7. novembra otići u zaborav.

 

Nikakve riječi niti bilo šta što će se naći u ovom tekstu, ne mogu utješiti nikoga, a ja sam Druže moj osjetio potrebu i smogao snage da samo ovo i napišem, jer nikakvog motiva za rad trenutno nemam.

 

Srećom danas sam dobio radosnu poruku, da si svojim dječačkim osmjehom kada ti je prišao drug iz komšiluka u bolnici i poručio: “Ustaj kume, čekamo te” odgovorio da si dobro i da će sve ovo proći i nadamo se da neće biti trajnih posledica u tvom sjećaju.

 

Pridružujem se tvojim drugarima, koji vjeruju u tebe, i koji će te zaista čekati pored istog tog terena, koji vama Boškovićima mnogo znači.

 

anto-voskovic-kuca-kod-solitera

 

ČEKAMO TE NA STAROM MJESTU!!!

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.