Žižić opasnost broj jedan

autor: DANKO MISITA

 

Poslije duela sa Cedevitom, košarkaši Mornara se nisu vraćali u Bar, već su ostali u Zagrebu, gdje ih sutra (20 sati) čeka duel 4. kola Lige šampiona protiv Cibone.

Ova dva kluba su se susrela i u ABA ligi, kada je domaćin uspio da iščupa pobjedu. Barani imaju dvije pobjede i poraz, dok ekipa Damira Mulaomerovića još ne zna za pobjedu. Zato je imerativ pred Cibonom, što bi mogla biti šansa gostiju.

“Nismo loše startovali u Ligi šampiona, za razliku od Cibone koja je praktično pred imperativom pobjede. Rekao sam, i ponoviću i ovoga puta, ne pravimo nikakvu razliku između takmičenja u kojima nastupamo. Bili smo ravnopravan rival kvalitetnoj ekipi iz Zagreba u prethodnom odmjeravanju snaga u ABA ligi , a zašto i sada ne bi bilo tako“, istakao je Đorđije Pavićević.

 

pavicevic-time-out-mornar

 

Glavni zadatak igrača Mornara biće da se zaustavi Ante Žižić.

“Žižić je jedan od najperpektivnijih igrača sa ovih prostora. Ukoliko on izostane, naše šanse za dobrim rezultatom su znatno veće. Čak i ako bude u sastavu, to ne znači da ćemo se unaprijed predati. Moramo dodatno poraditi na koncentraciji u trećoj četvrtini, jer smo sve mečeve ove sezone, u kojima smo poraženi kontrolisali do odlaska na odmor. Nadamo se novom pozitivnom rezultatu”, optimista je Pavićević.

 

Optimista je i Damir Mulaomerović, trener Cibone .

 

vlado-scepanovic-i-trener-cibone

 

“Nadam se prvoj pobjedi u Ligi šampiona. Nažalost izgubili smo zadnje dvije utakmice na jednu loptu. Sa sutrašnjom pobjedom, nakon poraza od Budućnosti, dobili bi dodatan motiv za sve ono što nas čeka i što dolazi u sljedećem periodu. Ako se sjetimo naše utakmice u ABA ligi, Mornar je dobar tim i ova utakmica neće biti nimalo laka.

Dosta nezgodan roster, sa dosta dobrih igrača i moramo biti maksimalno angažovani i spremni na 40 minuta borbe”, istakao je Mulaomerović.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.