Pavićević: Imali smo dva različita poluvremena

autor: DANKO MISITA

 

Dvadeset kinuta dobre igre, nije bilo dovoljno igračima Mornara da slave protiv Cedevite. Odlučio je loš početak drugog poluvremena, kada se hrvatski prvak odlijepio i utakmicu mirno priveo kraju.

 

 

pavicevic-time-out-mornar

 

“Čestitao bih Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Mi smo imali dva različita poluvremena, a evidentno je da sad ne možemo biti nezadovoljni, jer znamo kvalitet Cedevite i da ima ekipu za mnogo jače rezultate. To se pokazalo u drugom poluvremenu i mi ih nismo mogli ispratiti. Oni su imali 46 skokova, a mi 25. Oni su imali 27 asistencija, a mi 15. Pored naših rezervnih centara, ni naša spoljna linija, osim Antabije Voleta i Lamonta Džonsa, praktično nije postojala na terenu”, rekao je Đorđije Pavićević, trener Mornara.

 

Voler je sjajno počeo meč, ubacio je četiri trojke, ali je poslije zaustavljen.

“U prvom poluvremenu smo igrali mnogo bolje nego u drugom. Kada je došlo drugo poluvrijeme počeli smo da igramo sporije i nismo igrali odbranu. Ponajprije u trećoj četvrtini nismo uopšte igrali odbranu i u toj četvrtini izgubili smo utakmicu”.

 

Sa druge strane, Veljko Mršić trener Cedevite je imao puno razloga za zadovoljstvo. “Drugo poluvrijeme smo odigrali stvarno dobru košarku. Odlično odbrambeno, a napadački jako dobro. Sve skupa smo dali 99 poena, što nije lako postići u današnje vrijeme, naročito protiv dobro vođene i dobro utrenirane ekipe kao što je Mornar.

 

veljko-mrsic

 

Oni su prije ove utakmice imali pet poraza, ali su igrali protiv četiri trenutno najbolje ekipe u ligi. Izgubili su od Zvezde, Budućnosti, Cibone i Partizana, s tim da su od Cibone i Partizana izgubili u egalu na zadnju loptu”, objasnio je Mršić.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.