Milojević: Ovo nije ozbiljna košarka

autor: sportklub.rs

 

Trener Mega Leksa Dejan Milojević posle novog poraza svog tima, šestog u poslednjih sedam utakmica ABA lige, ponovio je da nešto mora da se promeni ili neće biti boljitka za mladi tim iz Sremske Mitrovice.

Dejan Milojević, Mega Leks

Izvor: Mega Leks/Ivica Veselinov

Prošlogodišnji finalista regionalnog takmičenja je primio od Krke iz Novog Mesta 96 poena, što je za Milojevićeva shvatanja košarke nezamislivo.

Na ovaj način ne može da se igra ozbiljna košarka, niti da se dobijaju utakmice u jednoj kvalitetnoj ligi, kao što je ABA. Primili smo 96 poena, u trećoj četvrtini 32, u prvoj 26. Ako to ne promenimo, ovako ćemo završavati utakmice. Na kraju, imali smo previše grešaka. U egalu smo promašili četiri bacanja i zicer, na sve to izgubili loptu. To je previše da bi se dobila utakmica u egalu. Ostaje nam da radimo i da ispravljamo stvari koje ne valjaju”, rekao je Milojević.

Izvor: You Tube

Neodgovornu igru potencirao je i Rade Zagorac.

“Došli su na naš teren i ubacili skoro 100 poena što je za svaku pohvalu. Igrali smo jako loše u defanzivi. Uspeli smo da se vratimo posle lošeg početka. Ali po ko zna koji put, neodgovornim igranjem, dopustili smo rivalu da dođe do 96 poena. Nismo imali dovoljno hrabrosti u završnici. Bez toga ne možemo da pobedimo već nekoliko utakmica”, istakao je Zagorac.

Izvor: You Tube

Megu u utorak očekuje duel FIBA Lige šampiona protiv Juventusa u Sremskoj Mitrovici, a tri dana kasnije gostovanje Igokei.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.