Šćepanović i Džejms zadovoljni nakon duela sa Cibonom

autor: DANKO MISITA

 

Osam od osam je učinak igrača Budućnosti Volija u ABA ligi. Novi trijumf ostvaren je u duelu sa Cibonom, koja je do gostovanja u Podgorici imala samo jedan poraz.

 

vlado-scepanovic-i-trener-cibone

 

“Ponoviću se, znali smo da dolazi odlična ekipa sa vrhunskim pojedincima. Imaju supertalentovanog Žižića, i možda je i neka naša igra uslovila da izađe iz igre sa pet ličnim. Išli smo da ga Šon napadne, jer je Žižić glavna Cibonina poluga. Čitavo vrijeme smo vodili, ali oni su iskusna ekipa koja se nikada ne predaje. Mislim da je ovo sasvim zaslužena pobjeda. Teška gostovanja su ostavila traga, ali je ekipa pokazala karakter i zato smo pobijedili”, bio je zadovoljan Vlado Šćepanović, trener Budućnosti Volija.

 

Amerikanac Šon Džejms je bio nerješiva enigma za centre Cibone. “Fizički veoma teška utakmica. Znali smo da igramo protiv veoma dobrog tima, i da moramo da se potrudimo. Vrlo su talentovani i morali smo svi, kao tim, da odigramo dobro. To smo i uradili”.

Damir Mulaomerović, trener Cibone, čestitao je domaćinu na zasluženoj pobjedi, a potom dodao: “Imaju sjajan tim, Vlado ih odlično vodi, i ko god je gledao ovu utakmicu mogao je da uživa. Imali smo mali problem, jer nam je Skoti Rejnolds tek stigao i mogli smo s njim da odigramo samo tri-četiri „seta“ koja je on mogao da pohvata ova tri, četiri dana.

Izlazak Žižića apsolutno nam je sve poremetio, jer nismo imali igrača da ga zamijeni, pa nam je Džejms dole napravio najveću štetu, odigrao je vrhunsku utakmicu. Imali smo svoje šanse, a igračima mogu da zamjerim za igru u posljednjih tri minuta, kako su igrali, stajali, bez energije. To je nedopustivo.“

 

Skoti Rejnolds, plej Cibone je bio kratak.

“Igrali smo veoma čvrsto dok nismo pali u posljednja tri minuta kada ništa nismo mogli ni u odbrani ni u napadu. I ja sam griješio, još se nijesam uigrao i nadam se da će biti bolje.“

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.