Pavićević: Cedevita je uz rame sa Zvedom

autor: DANKO MISITA

 

Poslije duela sa Crvenom zvezdom, za igrače Mornara slijedi još jedno teško iskušenje. U Zagrebu ih očekuje duel sa Cedevitom, koja nije startovala u skladu sa kvalitetom tima. Već ima tri poraza i sa puno motiva čekaju duel sa Baranima. Mornar, sa deruge strane, bez rezultatskom imperativa i povrijeđenog Kola Dikersona ulazi u ovaj duel.

 

pavicevic-time-out-mornar

 

Ko je favorit u ovom duelu, svjestan je i Đorđije Pavićević. “Da igramo sa Cedevitom sa početka takmičenja u ABA ligi, imali bismo neke šanse, ali Zagrepčani su napravili rez u pravom trenutku i od prosječne ekipe stali, po kvalitetu, uz rame Crvenoj zvezdi.

Pokazala je to najbolje utakmica u Laktašima protiv Igokee koju su dobili sa 15 poena razlike. Mi utakmicu moramo otvoriti maksimalno angažovano kako ne bismo dozvolili domaćoj ekipi da se odlijepi i eventualno nam nanese katastrofalan poraz”, jasan je trener Mornara.

 

Poslije oporavka od povrede Marko Mugoša igra sve bolje. Pred duel u “Domu sportova” očekuje dobro izdanje svog tima.

 

“Drago mi je što sam doprinio pobjedi protiv veoma dobre ekipe Mege. Mi u Mornaru bodrimo sve vrijeme jedni druge, dišemo kao jedan i sasvim je nevažno ko će se istaći, bitno je da kao cjelina djelujemo kvalitetno i da osvajamo bodove. U Zagrebu nemamo šta da izgubimo, nastojaćemo da se u što boljem svijetlu predstavimo zagrebaćkoj publici koja zna šta je dobra košarka”, zaključio je Mugoša.

 

veljko-mrsic

 

Duel se igra u nedelju od 19 sati, a pravdu će dijeliti Saša Pukl (Slovenija), Uroš Obrknežević (Srbija) i Josip Radojković (Hrvatska).

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.