ODLAZAK LEGENDE: Dankan u penziji, Gasolu 30 miliona dolara u Sparsima!

sportklub.rs

 

Legendarni košarkaš San Antonija Tim Dankan odlučio je da završi karijeru, prenosi “SB Nation”.

Ranije se, podsetimo, pisalo da će 40-godišnji krilni igrač iskoristiti opciju iz ugovora i produžiti saradnju sa Sparsima i za sezonu 2016-17.

foto: getty images
foto: getty images

 

Prošle sezone prosečno je u regularnom delu lige postizao 8,6 poenam uz 7,3 skokova za 25 minuta provedenih na terenu, dok je u plej-ofu imao učinak od 5,9 poena i 4,8 skokova.

Dankan je 1997. bio prvi pik San Antonija na NBA draftu i kompletnu karijeru proveo je u dresu tima iz Teksasa.

U 19 sezona u najjačoj ligi sveta osvojio je pet titula, tri puta je bio MVP finala, dva puta najbolji igrač lige, dok je na Ol-star vikendu učestovao 15 puta.

U isčekivanju Dankanove potvrde da se povlači čelnici Sparsa nisu sedeli skrštenih ruku i prema informacijama iz SAD dogovorili su transfer Španca Pau Gasola. Doskorašnji igrač Čikaga će za dvogodišnji ugovor (1+1) dobiti 30 miliona dolara.

Ugovor sa San Antonijom, potrvđeno je u nedelju, produžiće Argentinac Manu Đinobili.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.