ANDRIJA JAŠOVIĆ ZA SK: ” ZA BARSELONU I PARTIZAN NAVIJAM OD MALIH NOGU”

autor: D. BABIĆ

 

Košarka u Beranama prolazi kroz jako težak period. Ali, i pored toga talenata ne hvali. Danas smo imali priliku da razgovaramo sa Andrijom Jašovićem, momkom koji je ove godine prvi dio sezone proveo u KK Berane 2010, da bi na polusezonu igrao za KK Lim u juniorskoj Superligi. Anrija nam je prenio svoje utiska, kao i planove za narednu sezonu.

 

andrija jasovic 2

Za početak našeg razgovora kaži nam kada uopšte počeo trenirati košarku?

“Košarku sam počeo da treniram sa 12 godina.”

 

Šta je ono što najviše voliš raditi na terenu, odnosno koji su tvoji omiljeni potezi?

“Najviše volim da šutiram i dodajem loptu saigračima, a omiljeni potez mi je promjena kroz noge i nakon nje promjena ritma.”

 

Treniraš u Košarkaškom Klubu Berane, kod trenera Predraga Belog Popovića. Kako gledaš na rad sa njim?

” Veoma sam zadovoljan sa treninzima i napretkom, treninzi su veoma zahtjevni samim tim što treniram 2 puta dnevno. Mislim da je on jedan od najboljih trenera u Crnoj Gori za rad sa mladim igračima.”

 

Ove godine si kao pozajmljen igrač igra Juniorsku Superligu za KK Lim iz Berana. Kako gledaš na to takmičenje iz ove perspektive?

“Juniorska Superliga je dosta kvalitetno takmičenje u kojem učestvuju najbolje ekipe iz države. To je bilo jedno veliko iskustvo za mene.”

 

Bio si jedan od nosioca igre ove godine u klubu. Sledeće sezone si takođe junior. Kako gledaš na to i kakvi su planovi za sledeću sezonu?

” Pa ova sezona je bila dosta uspješna za mene ali nadam se da će sledeća biti još uspješnija, samim tim što ću biti i godinu dana stariji. Planovi za sledeću sezonu su bili da igram u košarkaškom klubu Joker kod trenera Jadrana Vujačića međutim veoma je teško uklopiti školu sa košarkom jer bih onda morao da se preselim u Podgorici, tako da još nisam odlučio šta će da bude.”

 

andrija jasovic

Omiljeni klub i igrač? Zbog čega?

” Omiljeni klubovi su mi Partizan i Barselona, za njih navijam od malih nogu, i bio bi mi san da zaigram za jedan od ova dva kluba jednog dana. A što se igrača tiče moj idol je Bogdan Bogdanović zbog načina na koji igra i zbog toga što igra na mojoj poziciji.”

 

Šta bi poručio čitaocima našeg sajta?

“Svima bih poručio da se bave sportom, nije bitno kojim samo neka se bave jer je sport nešto što nas ispunjava. Ali danas je sve manje djece koja treniraju, a sve više onih koje zanimaju neke druge stvari.”

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.