Miler: Ovakva atmosfera podiže motiv

autor: Jovan Kocev

 

Harizma i energija koju širi Kvinsi Miler je zaista zarazna. Momak je odrastao u velikoj porodici od 14 braće i sestara, tako da ne čudi što na početku intervjua za sajt Evrolige nije mogao da se sjeti svih njihovih imena. Uz dosta problema se prisjetio imena jedne sestre i brata.

– Svi smo povezani, količina ljubavi koju imamo između nas je zaista sjajna – počinje priču Miler.

Košarku je počeo da igra sa starijom braćom, a ponajviše sa Patrikom i Rikijem.

– Njih dvojica su bili bolji od mene tada, bili su jači, bolje su šutirali. Pat je volio da šutira, Riki da koristi snagu i da zakucava preko mene, a meni je cilj bio da budem od obojice. Sada im vraćam sve dugove – uz osmijeh kaže Kvinsi.

 

ABA Jadranska regionalna liga, Crvena Zvezda - Partizan Novembar 3. 2015 Beograd, Srbija, 3.11.2015.  (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
foto: b92.net

 

Koliko je bio posvećen ovoj igri najbolje govori činjenica da je sa 13 godina odlučio da ode da živi sa ujakom.

– On je bio vojno lice i bila mi je potrebna disciplina koju mi je on pružao što sa ocjenama, što sa košarkom. Pomogao mi je mnogo.

Sa knedlom u grlu se prisjetio najtežeg momenta u životu, kada mu je sestra Kejša umrla u saobraćajnoj nesreći.

– Bio je to veoma težak momenat za cijelu porodicu, svi smo bili šokirani. Zaista je sve bilo ludo u tim trenucima, ali znam da je ona sada na boljem mestu i da mi pomaže.

To je dodatno učvrstilo vezu koju ima sa porodicom, a nikada nije bio toliko udaljen od familije kao sada kada igra u Beogradu.

– Ima nas previše, neki su na koledžu, neki se često sele i teško je kontaktirati baš sve članove porodice.

Međutim, kada god se čuje sa njima hvali posebno publiku.

– Ne pričam to samo porodici, već svima sa kojima se čujem. Ovo je najbolja atmosfera, nešto o čemu svi sanjaju. Ima toliko energije, ljudi u Srbiji su sjajni. Okruženje je fantastično i to nam puno pomaže – zaključio je Kvinsi Miler.

 

(www.novosti.rs)

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.