Biznis liga: EPCG druga u regularnom dijelu

autor: Jovan Kocev

Košarkaška ekipa EPCG osvojila je drugo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja u Biznis ligi Crne Gore. Nakon utakmica 11. kola, slijedi borba u plej-ofu.

U poslednjem kolu ligaškog dijela EPCG je poražena od Direkcije za željeznice 29:28. U meču bez rezultatskog značaja ekipa EPCG je ušla oslabljena neigranjem nekoliko važnih igrača.

 

epcg 2

 

I pored toga, odlično se držala EPCG, imala čak i priliku da ostvari pobjedu u samoj završnici, ali nije bila dovoljno efikasna. Taj poraz nije uticao na plasman tima EPCG, koji je prilično ubjedljivom igrom ranije osigurao drugo mjesto na tabeli.

Đordan je bio najefikasniji u KK EPCG sa 16 poena, Prodanović je postigao sedam, Vojičić četiri, a Vukčević jedan poen. Sada slijedi plej-of i borba za pehar. U četvrtfinalu EPCG igra protiv Societe Generale banke, koju je u ligaškom dijelu nikšićka ekipa dobila sa 50:33. U plej-ofu se igra na dva dobijena meča.

 

DIREKCIJA ZA ŽELJEZNICE – EPCG 29:28 (11:8, 5:7, 10:8, 3:5)

Dvorana: “Kuća košarke”. Sudije: Radulović, Vuković (Podgorica).

 

DIREKCIJA ZA ŽELJEZNICE: Bulatović 4, Becić, Đurasović 8, Ćorović 5, Abdić 6, Obradović 6, Gardašević.

EPCG: Banović, Vojičić 4, Brkuljan, Đordan 16, Drašković, Burić, Prodanović 7, Vukčević 1, Kodžulović, Gardašević, Kadić.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.