ABA LIGA: Najava 25. kola

AUTOR: DUŠAN BABIĆ

 

Pretposlednje kolo ABA lige može riješiti koja dva tima će ispasti, a i biti lišeni mogućnosti da igraju Regionalno takmičenje naredne sezone.

Suprotno tome, u slučaju poklapanja određenih rezultata može doći i do drame u poslednjem kolu takmičenja.

Pretposlednje kolo će biti otvoreno u Skoplju, gdje će MZT u Sportskom centru „Jane Sandanski“ dočekati već prežaljeni  Tajfun, i tako pokušati  da  riješi  svaku  nedoumicu u vezi opstanka.

Gostima će ovo biti poslednja šansa za bar teorijsku nadu.

Metalac će u Valjevu  dočekati  Olimpiju, koja je u usponu  forme i sigurnoj luci. Valjevčani, i pored velikog broja kadrovskih problema, pobjedom bi bili vrlo blizu opstanka i nade da će i sledeće sezone biti član Regionalnog takmičenja.

 

foto: aba-liga.com
foto: aba-liga.com

 

Međutim, situacija (kako finansijska, tako i kadrovska) u Valjevu nije baš sjajna, pa je samim tim i pitanje postojanja kluba u budućnosti vrlo diskutabilno.

Jako bitan meč biće odigran i u Novom Mestu, gdje Krka dočekuje novog osvajača Kupa Radivoja  Koraća, ekipu Mega  Leksa.

Treba napomenuti da je i Krka osvajač svog Nacionalnog  kupa ove sezone (Pobijedila Lastovku 66:33 u finalu), tako da obje ekipe u dobrom raspoloženju dočekuju ovu utakmicu.

S obzirom  na  veliki  broj  ekipa  koje  se  bore  za  opstanak,  ne  treba  zapostaviti  ni  Igokeu ,  koja  nije  prebrinula sve  brige  oko  istog. Pomalo  iznenađujuće, ali  popularni „Igosi“ će rešenje potražiti u meču sa ekipom Zadra.

Igokea je takođe  osvojila Nacionalni  kup, dok su Zadrani (prebrinuli sve brige oko opstanka) pružili  dobar otpor Cedeviti u finalu Kupa Hrvatske.

 

foto: aba-liga.com
foto: aba-liga.com

 

Crnogorski derbi, umjesto subote odigraće se u nedjelju. Sutjeska, oslabljena odlaskom Varde i Raša, dočekaće Budućnost i pokušati napraviti iznenađenje. Domaćima je ova utakmica možda odlučujuća za opstanak u ovom trenutku, dok je Podgoričanima cilj da produže niz pobjeda. Sutjesci nije strano pobjeđivanje Budućnosti u Nikšiću, gdje je nekoliko puta skidala skalp jedinom šampionu crnogorskog prvenstva.

I u gornjem dijelu tabele postoji jedna nedoumica, a to je ko će kraj Aba lige dočekati na drugoj poziciji.

Crvena  Zvezda će gostovati Ciboni, i sve  sem pobjede bi  je udaljilo od borbe za drugo mjesto, dok će Cedevita ići u već bivši  Pionir, a  sada Sportski  centar „Aleksandar Nikolić“ na  noge  Partizanu, koji u poslednje vrijeme igra u dobroj formi.

 

Raspored  i  satnica  utakmica:

Petak: MZT – Tajfun (20h)

Subota: Metalac – Union Olimpija (17h), Krka – Mega Leks (19 h)

Nedelja: Igokea – Zadar (17 h), Sutjeska – Budućnost (19 h)

Ponedeljak: Cibona – Crvena Zvezda (18 h), Partizan – Cedevita (20 h).

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.