Hala Pionir dobija novo ime

autor: TANJUG

 

Upravni odbor Sportskog centra Tašmajdan na jučerašnjoj sjednici odlučio je da hala “Pionir” ponese ime utemeljivača srpske i jugoslovenske košarke profesora Aleksandra Nikolića, prenose “Večernje novosti”.

Odluka stupa na snagu odmah, a rok za njenu implementaciju je 30 dana. Predloženo je da se na beogradskom “hramu basketa” postavi spomen-ploča ili bista legendarnog profesora Nikolića ispred hale.

“Zahvaljujem rukovodstvu SC Tašmajdan na tome što je u roku od sedam dana prihvatio predlog Božidara Maljkovića, koji je podržan od strane premijera Aleksandra Vučića da hala “Pionir” dobije ime po ocu srpske košarke Aleksandru Nikoliću. Na ovaj način smo kao grad i kao društvo rekli hvala ovom velikanu za sve što je uradio za našu košarku i sport”, kazao je gradski menadžer Goran Vesić.

 

aleksandar nikolic

 

On je ukazao da je hala “Pionir” vremenom postala košarkaška dvorana, tako da nije bilo boljeg i prikladnijeg sportskog objekta da dobije ime po profesoru Nikoliću, navodi se u saopštenju Službe za informisanje Gradske uprave grada Beograda.

Rodonačelnik ideje da hala “Pionir” bude krštena imenom jednog od najboljih trenera u istoriji evropske košarke je jedan od njegovih najboljih učenika Božidar Maljković.

“Ovim činom premijer Vučić ispravlja istorijsku nepravdu, a Beogradu se dodjeljuje još jedan svjetski prepoznatljiv urbanonim, mjesto čije će ime i prije nego što do same hale dođu znati ljudi širom svijeta”, kazao je ranije Maljković.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.