Evroliga tužila FIBU

autor: Jovan Kocev

 

Evroliga je tužila FIBA Evropskoj komisiji, a objašnjeno je da su FIBA i FIBA Evropa tužene zbog pritisaka na klubove.

Kako se navodi na zvaničnom sajtu Evrolige, tužba je podnijeta protiv neprihvatljive i ilegalne prijetnje Fibe i članica federacija protiv klubova, igrača i sudija kako bi napustili Evroligu i Evrokup.

Čelnici najjačeg evropskog takmičenja poručuju da je cilj žalbe da klubovi, košarkaši i sudije sami odlučuju u izboru, bez pritisaka sa strane, čime se krši zakon Evropske unije.

Fiba je ranije najavila da će sledeće sezone pokrenuti Ligu šampiona, paralelno sa Evroligom.

Svjetska košarkaša federacija saopštila je i da nastavlja da radi zajedno sa predstavnicima evropskih liga za dobrobit košarke i da će Liga šampiona pod njenim okriljem početi na jesen.

Sa druge strane, Evroliga je od ranije takođe najavila svoje elitno takmičenje sa 16 klubova, manje-više zatvorenog tipa.

 

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.