Juniori Budućnosti učesnici Evrolige

autor: Jovan Kocev

 

Juniori  Budućnosti VOLI od petka do nedjelje, učestvovaće na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu.

Na turniru učestvuje osam ekipa, koje će biti podijeljene u dvije grupe. Podgoričani će igrati u grupi A sa Crvenom zvezdom, Albom i Sparsima (Sarajevo). U B grupi igraće: Cedevita, Bajern Minhen, Partizan i Zemun.

“Plavi” se bore za jedno od prva dva mjesta, koja vode na završni turnir Evrolige, koji će biti organizovan u Berlinu.

Direktor mlađih kategorija Budućnosti, Dragan Ivanović, istakao je da je u ovom momentu značajno da momci rođeni 1998. godine i mlađi vide koliko mogu protiv ekipa iz regiona.

“Naglasio bih da da porosteru igrača koje mi posjedujemo smo jedna od najmaladjih ekipa na turniru. Od toga su po dva igrača pravi juniori (98 i 99 godiše), dok su ostali kadeti. Ono što je za nas bitno, jeste da vidimo koliko ovi momci mogu sa ekipama iz regiona. Na startu imamo utakmicu sa Zvezdom, koja je veoma jaka, Albam iz Berlina, a zatim sa  Sparsima iz Sarajeva. Putujemo bez rezultatskog imperativa, cilj je da se dobro pokažemo i odigramo najbolje što možemo”. – izjavio je Ivanović.

Trener ove selekcije, Marko Sekulić, kazao je da su njegovi izabranici najmlađi učesnici turnira i da će pružiti maksimum.

“Mi se spremamo kao i za sve ostale utakmice, pokušaćemo da pružimo svoj maksimum. Bićemo ubjedljivo najmlađa ekipa na turniru (četiri juniora i osam kadeta). Idemo u Beograd da damo sve od sebe i nadamo se da će to dati rezultat”.

 

carapic sa ibrom

 

Ekipa Budućnosti VOLI od starta Juniorske super lige jača je za supertalentovanog Ognjena Čarapića.

“Radi se o vemoma kvalitetnom i napornom turniru. Prvog dana igramo izuzetno dvije teške utakmice sa Zvezdom i Albom. Na turniru će biti dosta mladih i talentovanih igrača, daćemo sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat.”

Raspored turnira:

26. februar (10.00 sati) Budućnost Voli – Crvena zvezda

26. februar (20.00 sati) Budućnost Voli – Alba Berlin

27. februar (16.00 sati) Budućnost Voli – Spars Sarajevo

Posted by Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Website: http://superkosarka.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.