Mega osvojila “Žućkovu levicu”

autor: Jovan Kocev

Ekipa Mega Leks, osvojila je prvi trofej u istoriji kluba, pošto su u Nišu, u finalu završnog turnira nacionalnog Kupa Srbije pobjedili Partizan rezultatom 85:80.
Glavnu ulogu u osvajanju “Žućkove levice” imao je crnogorski tandem Ivanović – Nikolić, koji je postigao gotovo pola poena svog tima (42). Nikola Ivanović je bio MVP finala sa 24 poena (5/7 trojke), uz četiri skoka i pet asistencija (indeks 31), a pleja crnogorske reprezentacije fenomenalno je ispratio Danilo Nikolić, koji je upisao 18 poena i pet uhvaćenih lopti (indeks 17).
U timu Partizana najviše pogodaka imao je Vilson, koji je ubacio 17, a po poen manje imali su Murić i Marinković, koji je, skoro pa na početku poslednjeg dijela utakmice dobio petu ličnu grešku.
Partizan je vodio 72:78 na dva minuta do kraja, ali je fenomenalna Mega uspjela da se vrati.
Prije toga Murić je imao šansu da podigne prednost na +9, ali je promašio trojku, nakon čega je Danilo Nikolić pogodio šut za tri poena,što je iniciralo Megin preokret.
foto: www.novosti.rs
foto: www.novosti.rs
Mega Leks je napravio seriju 9:0, a Partizan se nije uspio oporaviti, pa su mu do kraja jedini pogoci bili iz slobodnih bacanja Aleksandra Cvetkovića.
Imao je šansu Partizan na 11 sekundi do kraja kada je rezultat bio 83:80 u korist Mege, nakon čega je Ivanović promašio dva bacanja i ekipa Partizana uhvatila loptu ali je Milutinović brzopleto šutirao, a MVP Nikola Ivanović ga sjajno blokirao. Do kraja je rezultat samo povećan na 85:80.
Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nikola Ivanović sa 24 poena, dok je Danilo Nikolić postigao 18. Džamar Vilson postigao je 17 poena za Partizan, a sledili su ga Vanja Marinković i Edo Murić sa po 16.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.