Moguć štrajk sudija u ABA ligi

autor: Jovan Kocev

Zbog neisplaćenih obaveza i praznih obećanja firme “ABA Sidro” 25. kolo regionalnog takmičenja je pod znakom pitanja. Dug prethodne garniture službenim licima iznosi oko 150.000 evra!

Prema nezvaničnim informacijama, razlog potencijalnog odlaganja je najava štrajka slovenačkih sudija zbog neisplaćenih zarada iz prošlih sezona!

Prethodno rukovodstvo Lige ima dug od preko 400.000 evra, od čega je značajan dio istog (oko 150.000 evra) prema arbitrima i ostalim službenim licima.

Na ljetošnjem sastanku u Ljubljani između novog i starog rukovodstva takmičenja sa sudijama i službenim licima, dato je obećanje da će u roku sedam dana dugovi biti izmireni. Od tada do danas, prošlo je punih sedam mjeseci, a dugovi nisu isplaćeni.

aba_jtd_logo_horizontal_250x150

 

Pošto dogovor nije ispunjen, 33 sudija regionalnog takmičenja je 20. decembra poslalo pismo upozorenja čelnicima Lige. Ali konkretnog odgovora nije bilo, pa su slovenački arbitri najavom štrajka odlučili da naprave ovakav korak.

Ostaje da se vidi da li će najavljeni potez osmorice slovenačkih sudija podržati njihove kolege iz drugih zemalja.

Čak i da ih ne podrže, pitanje je kako će se odigrati 25. kolo, pošto se igraju hrvatsko – srpski derbiji (Cibona – Zvezda, Partizan – Cedevita).

Na ovim utakmicama sigurno neće moći da sude 25 sudija iz Slovenije i zemalja učesnika ovih utakmica.

Naredno, 25. kolo Aba lige igra se od 26. do 29. februara, a parovi su:

MZT – TAJFUN

PARTIZAN – CEDEVITA

CIBONA – CRVENA ZVEZDA

SUTJESKA – BUDUĆNOST

KRKA – MEGA LEKS

METALAC – OLIMPIJA

IGOKEA – ZADAR

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.