KUP Radivoja Koraća: Partizan čeka Zvezdu

autor: Jovan Kocev

Kecman je čestitao FMP-u na dobroj igri.

– Znali smo šta nas očekuje, nismo potcijenili FMP jer znamo da je to kvalitetna ekipa. Rezultat govori da je bilo neizvjesno do samog kraja, bez obzira na to što smo imali i 14-15 poena prednosti u jednom trenutku. Malo našeg opuštanja dalo je njima samopozudanje – dodao je Kecman.

Košarkaš crno-bijelih Petar Aranitović izjavio je da je očekivao tešku utakmicu.

– Znali smo da nas čeka jako teška utakmica, da FMP ima kvalitet. Ali, najbitnije je da smo pobijedili i već se okrećemo polufinalu – dodao je Aranitović.

Trener FMP-a Slobodan Klipa čestitao je Partizanu na pobjedi.

– Partizan nam je došao u veoma nezgodnom momentu, u odličnom su ritmu, u velikom raspoloženju, dobroj formi i znali smo da neće biti lako, ali smo se nadali da mogu da nas potcijene. Poslije ove utakmice smo za klasu bolji tim nego što smo bili prije nje, to tvrdim – kazao je Klipa.

On je naveo da su mu utisci sa utakmice pozitivni i da je njegova ekipa pokazala da je talentovana.

– Ovakve utakmice su nam potrebne da pokažemo da imamo talentovan tim i da možemo da pariramo, kao što smo i parirali, prije svega u skoku. Imali smo i šut za pobjedu, nije ušlo, nije bio neki napad. Ali, izgubili smo 21 loptu, što je bilo presudno. Čvrsta odbrana Partizana nas je natjerala na izgubljene lopte – rekao je Klipa.

Trener FMP-a je dodao da je njegovom timu mnogo nedostajao povređeni Dejan Davidovac, za koga je rekao da je “izuzetno talentovan” i da mu je žao što to nije mogao da pokaže protiv Partizana.

foto: www.kss.rs
foto: www.kss.rs

Igrač tima iz Železnika Ognjen Dobrić, koji je sa 23 poena bio najefikasniji u svojoj ekipi, kazao je da njegova ekipa nije imala snage za pobjedu.

– Mnogo loše smo počeli, dopustili smo lake poene protivniku. Stizali smo ih u nekoliko navrata, ali nismo uspjeli… Možda nismo imali snage, ne znam zašto je tako – kazao je Dobrić.

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.