PSL: Sutjeska na Pantere, Budućnost na Junior

autor: Jovan Kocev

Pionirska super liga (srednja regija) polako dobija konačan oblik.

Do sada su odigrana dva kola, u kojima nije bilo većih iznenađenja. Budunost VOLI i Sutjeska dijele prvo mjesto po broju pobjeda. Oba tima imaju ukupno osam trijumfa, od čega dva u drugom dijelu takmičenja.

 

Lider na tabeli, ekipa Budućnosti (bolja koš razlika od Sutjeske), gostuje Junioru, koji je u Super ligi zabilježio pobjede u oba kola. Budućnost VOLI ima osam pobjeda, bez poraza (u Super ligu prenijela 12 bodova).

Koš razlika “plavih” je +393.

Prvi put će se, nakon finalnog turnira za mlađe pionire, koji je odigran prije dvije godine u ovom uzrastu sastati Panteri i Sutjeska.

Panter je treći na tabeli, a u ovom kolu u gradskom derbiju dočekuje ekipu Sutjeske.

panteri pioniri sezona 2015 2016 drugo i trece godiste 2

 

Aleksi Bulajiću i saigračima, ovo je prilika da nanesu prvi poraz Sutjesci i učvrste svoje mjesto u borbi za plasman na polufinalni turnir.

S druge strane Sutjeska nema namjeru da pretrpi poraz (poslednji put izgubili su prošle godine na F4 u 1/2 finalu).

Ilija Varajić, Petar Pavlović i Radoš Vuković imaju najviše iskustva u ovom sastavu, tako da se od njih očekuje samo najbolje.

Ekipa Basket kids-a dočekuje Moraču. Puleni Vladimira Taušana u Super ligi imaju skor 1-1, a pobjedom u ovom duelu uključili bi se u borbu za visok plasman.

S druge strane morača ima samo jednu pobjedu, koju su prenijeli u ovu fazu.

Stručni štab Morače, odlučio je nastupati sa godinu dana mlađim sastavom, te ove sezone njihova očekivanja nijesu velika.

 

Poslednji par ovog kola čine Montenegro i PLAY OFF.

Montenegro je, kao i Morača prenio samo jednu pobjedu u Super ligu. Nikšićani se ne mogu nadati značajno boljem plasmanu, ali je razigravanje dječaka u ovom momentu prioritet u odnosu na timske ambicije.

Ekipa PLAY OFF-a, poslednja je na tabeli, i bez pobjede.

Prošlogodišnji prvaci, ove sezone nemaju t ako jak sastav da bi se nosili sa najboljima.

Trener ekipe Zoran Vukčević, opredijelio se, dijelom za dječake koji će sledeće godine biti nosioci igre,  tako da se u narednim godinama od njih očekuje više.

 

 

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.