KSL: Završeno 1. kolo

autor: Jovan Kocev

Proteklog vikenda odigrane su utakmice prvog kola Kadetske super lige. Favoriti su opravdali očekivanja, i odbranili domaći teren. Četiri najbolja tima iz srednje regije na svom parketu prilično ubjedljivo savladali su rivale sa juga, odnosno sjevera.

sutjeska kadeti 2000 2001

U Nikšiću su redom padale ekipe sa sjevera.

Sutjeska je prvo u Ekonomskoj školi savladala Pljevlja 83:51, da li dva sata kasnije MNE – team pobijedio Ibra, sa nijansu slabijom razlikom nego njihov gradski rival (72:52).

kadeti mne team na turniru u bg 15

Prilično ubjedljivi bili su i Studentski centar, odnosno Budućnost VOLI.

“Studenti” su u podgoričkoj Ekonomskoj školi, u 3. četvrtini slomili otpor Mornara, koji se držao sve do rezultata 39:39.

aleksa jovanovic

Nakon tog rezultata, igrao je samo jedan tim. Trojkama Alekse Jovanovića (postigao čak četiri, a ukupno dao 26 poena), poenima iz kontranapada i prodora Vlahovića (13 poena), lakim koševima Marinovića (20 poena, 19 skokova), ukradenim loptama Janjuševića (11 poena, sedam as.), bivši “Džokeraši” dokazali su da ni jednom rivalu neće biti lako do samog kraja.

Budućnost VOLI, po očekivanju, bolja od Primorja 1945. “Plavi” su u “Kući košarke”, kao i svi njihovi konkurenti za visok plasman, rivala slomili već u prvom dijelu.

brnovic danilo 1

Nakon prvog perioda igre rezultat je bio 23:13, da bi na poluvremenu meč bio praktično riješen (59:36). U sastavu Miloša Radovića standardno dobri Brnović sa 23 poena, Radusinović 12, Mićanović i Drobnjak po deset.

Podgoričani su potpuno zaustavili glavnu opasnost u protivničkoj ekipi, Novaka Obradovića (postigao samo osam poena).

Svi parovi 2. kola:

Ibar – Budućnost VOLI

Studentski centar – Sutjeska

Pljevlja – MNE-team

Mornar – Primorje 1945

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.