Košarkašice Crne Gore na pripremama

autor: Milica Popović

Ženska seniorska reprezentacija se od nedjelje nalazi na pripremama za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2017. godine, koje će biti održano u Češkoj.

Na spisku selektora Milatovića su :

Nataša Popović (Čelik, Bosna i Hercegovina), Milica Jovanović (Botaš, Turska), Jelena Dubljević (Galatasaraj, Turska),  Iva Perovanović (Canik, Turska), Jelena Škerović (Basket Gdinja, Poljska), Snežana Aleksić (Arau, Švajcarska), Božica Mujović , Kristina Raković, Irena Matović i Marina Vučetić (Budućnost Bemaks), Milica Milošev (Kara Trutov, Češka), Anđelika Robinson (Orenburg, Rusija), Jelena Vučetić (Pink Pečuj, Mađarska) i Jovana Pašić (Vojvodina, Srbija).

Ovog puta, tu su i igračice, koje na prethodna dva meča zbog povreda nijesu mogle da pomognu saigračicama.

foto: www.kscg.me
foto: www.kscg.me

 

Podsjećanje: ”Crvene” su u novembru prošle godine ostvarile pobjede protiv Velike Britanije i Albanije na domaćem terenu, čime su napravile prvi korak ka ostvarenju cilja.

Očekuju ih gostovanja u Italiji i Velikoj Britaniji, 20. i 24. februara, gdje imaju priliku da završe posao i izbore   učešće na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Tabela kvalifikacione grupe: Crna Gora i Italija imaju po četiri boda, dok su Velika Britanija i Albanija bez pobjede nakon prva dva kola.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.