Važna pobjeda Ibra

autor: Dušan Babić

Košarkaši Ibra pobijedili su u Danilovgradu istoimenu ekipu rezultatom 85:74 (14:21, 21:13, 22:26, 28:14). Domaći su bolje otvorili utakmicu, uz agresivnu odbranu i puno lakih poena došli do sedam poena prednosti na kraju prve četvrtine.

U drugom periodu uslijedila je bolja igra gostiju, koji su zahvaljujući poenterski rasploženom braćom Kalić i Hadžifejzovićem uspjeli naparaviti preokret i na odmor otići sa minimalnom prednošću (35:34). Drugo poluvrijeme nam je donijelo ujednačenu igru i košgeterski efikasnu treću četvrtinu, koju su domaćini uspjeli riješiti u svoju korist 26:22.

kk ibar grb

Danilovgrađani su sa malom prednošću ušli u poslednji kvartal, tu prednost nisu uspjeli zadržati dugo. Rožajci su brzo odgovorili sa serijom poena i preokrenuli utakmicu. U poslednjih pet minuta fantastična igra gostiju koji su serijom 6:0 došli do plus sedam, da bi mirno priveli utakmicu kraju i slavili zasluženo.

Najbolji u pobjedničkom timu je bio Eldin Kalić sa 22 poena, pratio ga je standardno dobri Hadžifejzović sa 14 poena i šest skokova, dok je Armin Kalić ubacio 11 poena. Kod ekipe Danilovgrada Popović i Vilotijević su imali po 16 poena i 12 skokova, Lalić i Kuveljić su dodali 15 poena. U narednom kolu, košarkaši Ibra (koji su inače ovom pobjedom povećali šanse za ulazak u Plej-of) će biti slobodni, dok Danilovgrađani će morati pobijediti u Podgorici Studentski Centar kako bi zadržali šanse za Plej-of.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.