Teodo bolji od Beroa

autor: Dušan Babić

Košarkaši Teoda savladali su Beroe u okviru drugog kola Top 8 faze Balkanske lige. Tivćani su “Župi” prilično lako izašli na kraj sa Bugarima za konačnih 76:66.

Teodo 2015

foto:www.balkanleague.net

Nakon početnog odmjeravanja snaga u prvih nekoliko minuta, izjednačenog rezultata, “Teodosi” prave seriju lakih poena (9:0) i odlaze na ubjedljivih 22:13. Razlika je postepeno uvećana, da bi se na odmor otišlo sa plus 11 za domaće.

Crnogorski predstavnik je sjajno otvorio i treću dionicu, napravio možda i presudnu razliku za pobjedu u ovom meču, nakon 29 minuta igre na semaforu je bilo 57:41.

Ni gosti se nisu predavali, već su polako topili prednost Tivćana u poslednjem kvartalu (62:55), da bi domaćini poslednjih šest minuta na kraju odigrali po receptu sa početka utakmice i udaljili goste iz moguće egal završnice za konačnih 76:66.

U redovima “Žutih”, odlično raspoređeni poeni.

kk_teodo_logo

Dobar je bio Đurišić sa 12 poena, pratili su ga Džonson sa 11, i čak četvorica igrača koja su postigla po devet poena (Vrbica, Vučurović, Subotić i Zejak).

Kod gostiju bolji od ostalih bio je Mur sa 18 poena.

U sledećoj rundi Teodo će ugostiti drugog našeg predstavnika koji je izborio plasman u Top 8 fazu, ekipu Mornara iz Bara.

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.