Uspješan početak juniora Sutjeske

autor: Jovan Kocev

sutjeska lim juniori

 

Košarkaši Sutjeske, savladali su ekipu Lima, u 1. kolu Juniorske super lige rezultatom 65:61 (15:14, 16:17, 28:14, 6:16).

U prvom poluvremenu premijerne utakmice ovog kola, viđena je izjednačena borba, da bi nakon trećeg perioda Sutjeska stekla prednost od 14 poena razlike (28:14).

Trener domaćih Migo Kovač nije mogao računati na povrijeđenog kapitena Nikolu Vukovića, ali jeste na pojačanja iz sopstvenog kluba K.K.”Montenegro” Petra Nikolića i Mikonju Mrkića.

Prednost je do kraja utakmice ostala na strani “plavih”, međutim razlika se značajno istopila, pa je nakon prvog kola koš količnik Nikšićana samo plus četiri.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Dabetić iz Lima sa 26 poena. U pobjedničkoj ekipi najbolji su bili Goranović sa 18, Bojić sa 16 i Otašević sa 14 poena.

Naredni protivnici Sutjeske i Lima su ekipe Pljevalja, odnosno Sedmice.

Sutjeska će igrati u gostima, a Beranci na domaćem terenu, u sali Tehničke škole prvi put nastupaju u ovom formatu takmičenja.

 

Jovan Kocev

Autor teksta je diplomirani sportski novinar od oktobra 2012. godine. Dva puta je proglašavan za najboljeg studenta Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću (2010. i 2011. godine) Osnivač je portala Super košarka u februaru mjesecu 2016. godine. Od polusezone 2017/2018. postaje košarkaški komentator na TV MNE SPORT.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.